5000 kilometer door Europa

Het is mei 2015 en onze operator Ben is al een aantal weken aan het werk op het wegennet in Noorwegen. Met de hoge straalwagen van Track Line verwijdert hij wegmarkeringen voor een Noors markeringsbedrijf. Het werk heeft een omvang van honderden kilometers. Daar is Ben nog wel een paar weken bezig.

Strakke planning
Ondertussen zitten we bij Track Line niet stil. Er worden nieuwe projecten aangenomen. In Nederland maar ook in Duitsland en het Turkse Izmir. Mooi, maar het zorgt ook voor uitdagende planningsvraagstukken. Hoe krijgen we het voor elkaar? We besluiten om een aantal projecten te combineren. In Noorwegen lopen we flink voor op de planning. Dat betekent dat we er daar een periode tussenuit kunnen en onze mensen en machines elders in kunnen zetten.

De praktijk?
Onze operator Ben vertrok vrijdag 3 juli met de straalwagen vanuit Bergen in Noorwegen. Op zaterdagavond was hij in Leerdam. Het weekend werd gebruikt om onderhoud te plegen aan het materieel. Na het regelen van de visums en transportdocumenten gingen twee chauffeurs maandag in allerijl op pad. Op woensdagavond moesten zij in het Italiaanse Bari zijn voor de overtocht naar Griekenland om vervolgens door te reizen naar Turkije.

Onderweg
Op de route naar Bari was er nog werk aan de winkel. Op maandagavond werd door de mannen van Track Line eerst nog een project in het Duitse Zusmarshausen uitgevoerd. Op een afstand van 655 kilometer van Leerdam werd 5.600 m2 betonweg opgeruwd en zijn alle markeringen verwijderd. Na een lange dag werken, vertrekken de chauffeurs voor de het tweede deel van hun lange reis. Nog 2.800 kilometer naar Izmir. Na de overtocht van Italië naar Griekenland staat de onze straalwagen, na een tocht van 5.000 kilometer, op 9 juli om 20.00 uur aan de grens naar Turkije. Klaar voor de klus.