Innovatieve wegdekcoating

Track Line Tyregrip is een zeer slijt- en kleurvaste wegdekcoating. Deze innovatieve en snel uithardende wegdekcoating bestaat uit twee componenten flexibele epoxyhars gecombineerd met split. Het met epoxyhars omhulde split zorgt voor een zeer slijtvaste toplaag. Hierdoor kan Track Line een levensduur van maar liefst 10 jaar garanderen.

Het aanbrengen van Track Line Tyregrip vereist een:

  • Schone ondergrond;
    Het wegdek moet vrij zijn van verontreiniging zoals olie en cementsluier.
  • droge ondergrond;
    Het wegdek moet droog zijn. Gedurende de werkzaamheden moet de neerslagverwachting nihil zijn.

Track Line controleert voor aanvang van de werkzaamheden de conditie van de ondergrond. Aan de hand van deze inspectie wordt bepaald in hoeverre er maatregelen nodig zijn om een goede hechting van Track Line Tyregrip te garanderen. Track Line adviseert ook in hoeverre beschadigingen aan het wegdek voor aanvang van de werkzaamheden moeten worden gerepareerd. Daarnaast is een temperatuur tussen 10 en 25 graden Celsius noodzakelijk om de twee componenten flexibele epoxyhars goed te kunnen verwerken.

Werk en uitvoering

De twee componenten flexibele epoxyhars van Track Line Tyregrip wordt in een laag aangebracht. Deze harslaag wordt vervolgens β€˜vol en zat’ gestrooid met split. Per vierkante meter wordt zo’n 8 tot 10 kilo split gebruikt. De twee componenten flexibele epoxyhars zet zich vast om het split. Dit zorgt voor een slijtvaste, kleurvaste en stroeve toplaag. De uithardingsperiode, oftewel de pot-life, van de hars is 2 tot 3 uren. Deze periode is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Na het uitharden van de hars wordt het restafval verwijderd met een veeg- en zuigwagen. Hierna is de weg toegankelijk voor verkeer.

Contact

Wilt u weten wat Track Line Tyregrip voor u kan betekenen? Neem contact met ons op. U kunt ons bereiken op +31 (0)345 523 893. Wij adviseren u graag.