Op weg naar het hoge noorden

Warm in het hoge noorden
Het is begin juli 2015 als Track Line de opdracht krijgt van Gebr. van der Lee voor het project N33. Oftewel de provinciale weg tussen Assen en Siddeburen. Het gaat om het aanbrengen van ruim 60 kilometer belijning. Een mooie klus in het noorden van het land.

Kilometers maken
Track Line moet de opdracht in drie opeenvolgende weekenden in juli uitvoeren. Er moet in totaal ruim 60 kilometer belijning worden aangebracht. Hiervan wordt zo’n 40 kilometer van de belijning uitgevoerd in agglomeraat (3 componentenmateriaal, door de open structuur blijft het water niet op de strepen staan). Ruim 6 kilometer belijning wordt gezet met Kalt Spray Plast en de resterende kilometers met thermoplast. En u weet, bij Track Line raken we niet snel overstuur van een paar kilometer streep. Wij zijn ons ervan bewust dat we sterk zijn in veel en snel. Vanzelfsprekend met de hoge kwaliteit die u van ons gewend bent. Dit soort projecten is Track Line op het lijf geschreven.

Een uitdagende klus
Volgens de eerste afspraken is de weg N33 elk weekend tot maandagmorgen 05.00 uur tot onze beschikking. Vrij van verkeer. Al snel blijkt dat dit bericht op een misverstand berust. De N33 is slechts tot zondagmorgen 03.00 uur vrij beschikbaar. Het aantal werkbare uren is hierdoor flink afgenomen. Tel daarbij op dat de weersverwachting niet in ons voordeel werkt. Er moet rekening worden gehouden met temperaturen van 35 tot zelfs 40 graden! Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat het nieuw aangebrachte asfalt heel langzaam afkoelt. Hierdoor duurt het veel langer dan normaal voor het nieuwe wegdek berijdbaar is voor de markeringsmachines van Track Line. Kortom, uitdaging genoeg!

Trots
We gaan van start. Op zaterdagmorgen 10.00 uur vertrekken de vrachtwagens en markeringsmachines van Track Line uit Leerdam naar het hoge noorden. Om 13.00 uur zijn we ter plaatste en beginnen we meteen met ons werk: uitzetten, stippen, machines vullen én om 14.30 uur trekken we de eerste strepen. Het is altijd weer prachtig als de eerste lijnen staan. De ploegen werken keihard. Om 22.00 uur pakken we de boel weer in. Ondertussen staat er ruim 12 kilometer agglomeraatstreep. Een goed gevoel.

Nog twee weekenden te gaan. Ook dan worden er topprestaties geleverd door onze mannen. Het is een opdracht die precies past bij Track Line; veel in een korte tijd. Mannen we zijn trots op jullie!