Track Line Tyregrip

Wellicht de coating met de meeste toepassingsmogelijkheden, Track Line Tyregrip.

Track Line Tyregrip is een duurzame coating met een zeer lange levensduur. De coating is bestand tegen zware en intensieve belasting, zelfs tegen het zogenoemde wringende verkeer op bijvoorbeeld rotondes.

Track Line Tyregrip kan in verschillende kleuren worden geleverd en blijft zijn hele levensduur kleurvast. Mede daardoor goed zichtbaar voor alle weggebruikers. Bij toepassing als fietssuggestiestrook heeft u dus jarenlang een veilige fietsstrook. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van rood asfalt als fietsstrook.

Ten opzichte van rood asfalt behoudt de coating ook onverminderd zijn stroefheid. Dit is ideaal bij het stroef houden van een fietsstrook maar ook bij het stroef maken en houden van een brugwegdek. De coating Track Line Tyregrip wordt aangebracht op nieuw of bestaand asfalt.

√ Slijtvast/anti-slip
√ Maatwerk in advies en uitvoering
√ Alle RAL-kleuren beschikbaar

Meer informatie

Track Line Tyregrip

Track Line Tyregrip en fietsers.

Tyregrip is dé oplossing voor het aanzienlijk verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van fietssuggestiestroken.

Tyregrip is een hoogwaardige coating die niet alleen de fietssuggestiestroken kleur geeft, maar ook zorgt voor een stroef en veilig wegdek onder alle weersomstandigheden dankzij de innovatieve samenstelling. Hierdoor onderscheidt de fietssuggestiestrook zich niet alleen qua kleur van de hoofdrijbaan, maar ook qua prestaties in diverse weersomstandigheden.

Dit draagt bij aan de veiligheid van alle weggebruikers. Nieuwsgierig welke voordelen Tyregrip nog meer kent?

De voordelen van Tyregrip

  • Lange levensduur: Track Line Tyregrip is een duurzame coating met een lange levensduur. De coating is bestand tegen zware en intensieve belasting. Ook de effecten van zogenoemd wringend verkeer op bijvoorbeeld rotondes zijn verwaarloosbaar. Track Line Tyregrip blijft zijn hele levensduur kleurvast en daardoor goed zichtbaar voor alle weggebruikers. Ook houdt de coating onverminderd zijn stroefheid. Bij toepassing als fietssuggestiestrook heeft u dus jarenlang een veilige fietsstrook.
  • Veilig door naadloze afwerking: De coating Track Line Tyregrip wordt aangebracht op nieuw of bestaand asfalt. Door het gebruik van een coating ontstaat er een naadloze overgang tussen de hoofdrijbaan en de fietssuggestiestrook. Hierdoor voorkomt u onveilige situaties. Mits de ondergrond voldoende stabiel is bent u met Track Line Tyregrip jarenlang verzekerd van een strakke veilige fietsstrook zonder naden, scheuren of craquelé vorming.

Veelgestelde vragen

Heeft Track Line Tyregrip een kortere remweg?

Jazeker! Onderzoek wijst uit dat de remweg op Track Line Tyregrip bij een snelheid van 25 kilometer per uur 15% korter is dan op een traditioneel fietspad. Zelfs bij een nat wegdek.

Hoe zorgt u voor een veilig fietspad?

Jaarlijks worden er in Nederland maar liefst meer dan 15 miljard fietskilometers afgelegd. Het is duidelijk dat fietsers een belangrijke plaats innemen in het verkeer. U kunt de veiligheid van deze groep kwetsbare verkeersdeelnemers vergroten door te zorgen voor een goede inrichting van het wegennet.

Fietspaden zijn daarbij belangrijke middelen. Helaas bieden niet alle wegsituaties ruimte voor een vrijliggend fietspad. Aparte rijstroken, de zogenoemde fietssuggestiestroken, zijn dan een prima alternatief. Een fietssuggestiestrook is te herkennen aan de afwijkende kleur ten opzichte van de hoofdrijbaan. De kleur bakent het fietspad op een duidelijke manier af.

Is Track Line Tyregrip geschikt voor elk type wegdek?

Track Line Tyregrip is toepasbaar op elk type wegdek.