Wegmarkeringen en belijningen

Kwalitatieve wegmarkeringen en belijningen zijn essentieel voor de verkeersveiligheid. Ze helpen bestuurders veilig en efficiënt hun bestemming te bereiken, ongeacht de weersomstandigheden.

Bij Track Line zorgen we ervoor dat onze wegmarkeringen en belijningen altijd goed zichtbaar zijn, een lange levensduur hebben en voldoende grip bieden, ongeacht de ondergrond of locatie. Sinds 2001 zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van wegmarkeringen en belijningen met hoogwaardige materialen.

Onze specialiteiten

Naast standaard wegmarkeringen bieden we ook Track Line Tyregrip aan. Deze hoogwaardige coating is ideaal voor fietssuggestiestroken en kruispunten met intensief verkeer, dankzij de verbeterde grip en duurzaamheid.

Meer informatie
of bel 0345 52 38 93
Wij werken voor

Technieken voor wegmarkeringen aanbrengen

Elke situatie vraagt om een specifieke aanpak. Hier zijn enkele van de technieken die wij toepassen:

  • Aanbrengen van wegmarkeringen met spuitapparatuur: Met spuitmachines brengen we verf aan op de weg, handmatig of geautomatiseerd, voor belijningen, symbolen en tekstmarkeringen.
  • Wegmarkeringen aanbrengen met markeringstape: Een snelle en eenvoudige methode, waarbij tape met een plaklaag wordt aangebracht op een geprepareerde ondergrond. Ideaal voor tijdelijke markeringen.
  • Gebruik maken van mallen (sjablonen): Voor specifieke patronen en symbolen gebruiken we sjablonen, waarbij verf of koudsprayplast door het sjabloon wordt gespoten voor een strakke afwerking.
  • Prefab-markeringen. Voor situaties waar thermoplast niet geschikt is, gebruiken we prefab-markeringen, die in een gecontroleerde omgeving worden vervaardigd en vervolgens op de weg geplaatst.

Onze veelzijdige technieken garanderen de beste kwaliteit in elke situatie. Wilt u weten hoe wij uw project kunnen aanpakken of welk materiaal het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact
of bel 0345 52 38 93

Levensduur van wegmarkeringen

De levensduur van wegmarkeringen is cruciaal en hangt af van de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Moderne wegmarkeringen worden gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen zwaar verkeer en verschillende weersomstandigheden. Thermoplastische markeringen, bijvoorbeeld, gaan langer mee dan traditionele verfmarkeringen en zijn daarmee een kosteneffectieve keuze.

Duurzaamheid van wegmarkeringen

Duurzaamheid is een kernwaarde in onze ontwikkeling van wegmarkeringen. Dit minimaliseert niet alleen de milieu-impact maar ook de onderhoudskosten. Door glasparels toe te voegen aan verf of thermoplastische materialen, verbeteren we de reflectiviteit en zichtbaarheid, vooral ’s nachts, wat bijdraagt aan een veilig en duurzaam wegennetwerk.

Thermo DOT markeringen

Thermo DOT-wegmarkeringen zijn kleine thermoplastische schijven die de zichtbaarheid van wegmarkeringen verbeteren. Ze reflecteren licht, wat zorgt voor betere zichtbaarheid bij nacht en natte weersomstandigheden. Daarnaast is het een duurzame methode, omdat er minder materiaal nodig is dan bij doorgetrokken lijnen.

Toepassingen van wegmarkeringen

Wegmarkeringen hebben uiteenlopende toepassingen, van het definiëren van rijstroken en regelen van verkeersstromen tot het aangeven van oversteekplaatsen en waarschuwingsmarkeringen voor bochten en hellingen. Reflecterende wegmarkeringen zijn vooral waardevol op snelwegen, waar ze de zichtbaarheid vergroten en de kans op ongelukken aanzienlijk verminderen.

Bij Track Line zetten we ons in voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid op de weg. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij uw project kunnen ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Kunnen de wegmarkeringen altijd worden aangebracht?

Het aanbrengen van wegmarkeringen is niet te allen tijde mogelijk. De verschillende materialen kunnen maar aanhechten bij een bepaalde temperatuur. Ook moet het wegdek helemaal droog zijn, anders blijven de wegmarkeringen niet zitten.

Hoe lang gaat de gemiddelde wegmarkering mee?

De levensduur van wegmarkeringen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de verkeersbelasting en de weersomstandigheden. Over het algemeen kan de levensduur variëren van enkele maanden tot meerdere jaren.

Zijn er speciale vereisten voor wegmarkeringen op snelwegen?

Ja, markeringen op snelwegen of andere drukke wegen moeten voldoen aan specifieke vereisten om de verkeersveiligheid te waarborgen. Deze vereisten hebben betrekking op zaken zoals de breedte van de markering, de reflecterende eigenschappen en de plaatsing van de wegmarkeringen.

Hoeveel kost het om wegmarkeringen aan te brengen?

De kosten voor het aanbrengen van wegmarkeringen op een specifiek traject kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de lengte van het traject, het type markering, de gekozen materialen, de complexiteit van de wegmarkeringen en eventuele verkeersmaatregelen die moeten worden genomen.

Bent u benieuwd naar hoeveel wij voor een specifieke opdracht in rekening brengen? Dan kunt u altijd een factuur opvragen.