Mallen

Mallen en sjabloonontwerpen zijn belangrijk bij het aanbrengen van wegmarkeringen in de juiste vorm en met strakke randen. We maken op onze CNC-freestafel deze mallen voor eigen gebruik maar leveren ook aan derden.

Er zijn veel mogelijkheden, naast de standaard symbolen worden ook bedrijfslogo’s gemaakt.

Heeft u één of meerdere mallen nodig, neem gerust contact op voor een prijsopgave.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van de mallen en sjabloonontwerpen?

De voordelen van mallen en sjabloonontwerpen bij het aanbrengen van wegmarkeringen zijn onder andere:

  • Consistentie en uniformiteit: Mallen en sjablonen zorgen voor consistente en uniforme markeringen, waardoor verwarring en onduidelijkheid op de weg worden voorkomen.
  • Tijdsbesparing: Het gebruik van mallen en sjabloonontwerpen maakt het proces van het aanbrengen van markeringen sneller en efficiënter, omdat herhaalde ontwerpen gemakkelijk kunnen worden toegepast.
  • Nauwkeurigheid: Door het gebruik van mallen en sjablonen kunnen markeringen met grote precisie worden aangebracht, wat resulteert in heldere en goed gedefinieerde lijnen, symbolen en patronen.
Wat is het verschil tussen mallen en sjabloonontwerpen bij het aanbrengen van wegmarkeringen?

Mallen zijn fysieke hulpmiddelen die op het wegoppervlak worden geplaatst en het markeringsmateriaal geleiden. Ze zijn meestal gemaakt van flexibel materiaal zoals kunststof of rubber en worden gebruikt om specifieke vormen en afmetingen van markeringen te creëren.

Sjabloonontwerpen zijn gedrukte of uitgesneden sjablonen die worden gebruikt als richtlijnen bij het aanbrengen van markeringen. Ze kunnen dienen als leidraad voor het creëren van specifieke lijnen, symbolen of patronen en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt.

Zijn er specifieke richtlijnen of regels voor het gebruik van mallen en sjabloonontwerpen bij het aanbrengen van wegmarkeringen?

Ja, er zijn specifieke richtlijnen en regels voor het gebruik van mallen en sjabloonontwerpen bij het aanbrengen van wegmarkeringen. Deze kunnen variëren per land, regio of wegbeheerder. De richtlijnen omvatten vaak specificaties met betrekking tot de afmetingen, kleuren, reflecterende eigenschappen en plaatsing van de markeringen. Het is belangrijk om de lokale voorschriften en richtlijnen te volgen om te zorgen voor naleving van de regels en optimale verkeersveiligheid.