Magazijn en bedrijfshallen

Belijningen in magazijnen en bedrijfshallen bieden structuur, veiligheid en efficiëntie. Ze helpen werknemers bij het navigeren, optimaliseren van de ruimte-indeling en verminderen het risico op ongevallen.

Of je nu een magazijnbeheerder, logistiek professional of ondernemer bent, belijningen gaan u voordelen brengen. Bij Track Line zijn we sinds 2001 gespecialiseerd in het aanbrengen van deze belijningen en helpen we u graag verder.

√ Maatwerk in advies en uitvoering
√ Slijtvast / anti-sliplaag
√ Lange levensduur
√ Ruime keus in kleurstellingen

Meer informatie
Track Line

Over ons

Onze missie? Kwaliteit leveren voor een optimale veiligheid voor weggebruikers.

  • We werken o.a. voor gemeentes, bedrijven, provincies, sport- en spelverenigingen, vliegvelden en circuits.
  • Voor elke discipline hebben we specialistische kennis in huis om kwaliteit te leveren.
  • We zijn actief in heel Europa en ver daarbuiten.
  • Milieubewust ondernemen vinden we belangrijk.

Belijningen in magazijnen en bedrijfshallen

  • Veiligheid bevorderen: Duidelijke en goed zichtbare belijningen dragen bij aan de veiligheid van werknemers in magazijnen en bedrijfshallen. Ze helpen bij het creëren van duidelijke looproutes, aanduidingen van gevarenzones, markeringen voor nooduitgangen en veilige zones rond machines. Dit minimaliseert het risico op ongevallen en bevordert een veilige werkomgeving.
  • Verkeersstroom optimaliseren: Belijningen spelen een cruciale rol bij het optimaliseren van de verkeersstroom in magazijnen en bedrijfshallen. Duidelijk gemarkeerde rijstroken, aanduidingen van laad- en loszones en symbolen voor speciale gebieden zorgen voor een vlotte doorstroming van voertuigen en verminderen opstoppingen. Dit draagt bij aan een efficiënte logistiek en bespaart kostbare tijd.
  • Efficiënt ruimtegebruik: Door het correct plaatsen van belijningen kan de beschikbare ruimte in magazijnen en bedrijfshallen optimaal worden benut. Door het markeren van gangpaden, opslaglocaties, palletplaatsen en andere zones kunnen werknemers gemakkelijker de juiste routes volgen en de goederen efficiënter opslaan en ophalen. Dit verhoogt de productiviteit en minimaliseert zoek- en wachttijden.
  • Kwaliteitscontrole en naleving bevorderen: Belijningen kunnen worden gebruikt om zones voor kwaliteitscontrole aan te duiden, zoals inspectiegebieden en testlocaties. Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het naleven van wettelijke voorschriften en richtlijnen, zoals brandveiligheidsmarkeringen, aanduidingen voor opslag van gevaarlijke stoffen en reglementaire symbolen. Dit verzekert de naleving van regels en voorschriften in de werkomgeving.
  • Visuele richtlijnen bieden: Goed geplaatste en duidelijke belijningen fungeren als visuele richtlijnen voor werknemers. Ze kunnen dienen als visuele herinnering aan werkprocedures, operationele grenzen en veiligheidsprotocollen. Dit helpt werknemers om consistent te handelen, bevordert een gestructureerde werkomgeving en minimaliseert fouten.
Direct contact

Veelgestelde vragen

Zijn er specifieke voorschriften voor het markeren van gevaarlijke zones en nooduitgangen in magazijnen en bedrijfshallen?

Ja, er zijn voorschriften en richtlijnen voor het markeren van gevaarlijke zones en nooduitgangen in magazijnen en bedrijfshallen.

Deze voorschriften variëren afhankelijk van de locatie en regelgeving, maar over het algemeen moeten gevaarlijke zones duidelijk worden aangegeven met waarschuwingsmarkeringen en nooduitgangen moeten gemakkelijk herkenbaar en goed verlicht zijn.

Hoe lang gaan belijningen in magazijnen en bedrijfshallen mee?

De levensduur van belijningen in magazijnen en bedrijfshallen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik van hoogwaardige materialen, het verkeersvolume en de juiste onderhoudsprocedures.

Over het algemeen kunnen goed aangebrachte belijningen enkele jaren meegaan voordat ze moeten worden bijgewerkt of opnieuw moeten worden aangebracht.