Parkeergarages

Duidelijke belijningen in parkeergarages zijn van groot belang voor zowel de veiligheid als de efficiëntie van de parkeerervaring. Ze dragen bij aan een gestroomlijnd verkeer, minimaliseren risico’s op ongevallen en maximaliseren de beschikbare parkeercapaciteit.

Of u nu een parkeergarage-eigenaar, beheerder of gebruiker bent, duidelijke en goed geplaatste belijningen zijn essentieel. Bij Track Line zijn we sinds 2001 gespecialiseerd in het aanbrengen van deze belijningen en helpen we u graag verder.

Meer informatie
Track Line

Over ons

Onze missie? Kwaliteit leveren voor een optimale veiligheid voor weggebruikers.

  • We werken o.a. voor gemeentes, bedrijven, provincies, sport- en spelverenigingen, vliegvelden en circuits.
  • Voor elke discipline hebben we specialistische kennis in huis om kwaliteit te leveren.
  • We zijn actief in heel Europa en ver daarbuiten.
  • Milieubewust ondernemen vinden we belangrijk.

Voordelen van belijningen in parkeergarages

  • Verbeterde veiligheid: Duidelijke en goed zichtbare belijningen dragen bij aan de veiligheid in parkeergarages. Ze helpen automobilisten om hun voertuigen binnen de aangegeven grenzen te houden, waardoor botsingen met muren, pilaren en andere voertuigen worden voorkomen. Door het creëren van duidelijke rijbanen, voetgangersgebieden en parkeervakken wordt het risico op ongevallen aanzienlijk verminderd.
  • Verhoogde efficiëntie: Het correct plaatsen van belijningen optimaliseert de beschikbare ruimte in een parkeergarage. Het zorgt ervoor dat voertuigen netjes in de daarvoor bestemde vakken worden geparkeerd, waardoor de capaciteit van de parkeergarage maximaal wordt benut. Hierdoor kunnen meer voertuigen veilig worden ondergebracht, wat vooral belangrijk is in drukke stedelijke gebieden waar parkeerruimte schaars is.
  • Verbeterde doorstroming van verkeer: Goed aangelegde belijningen zorgen voor een vlotte doorstroming van verkeer binnen de parkeergarage. Duidelijk gemarkeerde rijstroken, pijlen en andere verkeersaanwijzingen helpen automobilisten bij het vinden van de juiste route en het vermijden van tegenliggend verkeer. Dit vermindert de tijd die bestuurders nodig hebben om een parkeerplaats te vinden.
  • Verbeterde toegankelijkheid: Belijningen spelen een cruciale rol bij het creëren van toegankelijke parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Het correct markeren van gehandicaptenparkeerplaatsen, inclusief de bijbehorende toegangsgebieden en opstapplaatsen, zorgt ervoor dat mensen met beperkte mobiliteit veilig en gemakkelijk kunnen parkeren. Dit draagt bij aan inclusiviteit en voldoet aan de wettelijke vereisten.
Direct contact

Veelgestelde vragen

Waarom zijn belijningen belangrijk in parkeergarages?

Belijningen zijn belangrijk omdat ze structuur en ordening creëren, wat de veiligheid en efficiëntie in de parkeergarage bevordert. Ze helpen automobilisten bij het navigeren, verminderen het risico op ongevallen en optimaliseren de beschikbare parkeerruimte.

Welke kleuren worden meestal gebruikt voor belijningen in parkeergarages?

De meest gebruikte kleuren voor belijningen in parkeergarages zijn wit en geel. Wit wordt vaak gebruikt voor algemene markeringen, terwijl geel wordt gebruikt voor speciale markeringen, zoals gehandicaptenparkeerplaatsen.

Hoe lang gaan belijningen in parkeergarages mee?

De duurzaamheid van belijningen hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik van hoogwaardige materialen, de kwaliteit van de aanbrengtechniek en het verkeersvolume.

Over het algemeen kunnen belijningen in parkeergarages meerdere jaren meegaan voordat ze moeten worden bijgewerkt of opnieuw moeten worden aangebracht.

Wat zijn de beste methoden om slijtage van belijningen in parkeergarages te voorkomen?

Om slijtage van belijningen te voorkomen, kunnen parkeergarages regelmatig reinigings- en onderhoudsprocedures uitvoeren, zoals het verwijderen van vuil en puin, het repareren van beschadigde oppervlakken en het bijwerken van vervaagde markeringen.

Is het mogelijk om belijningen in een bestaande parkeergarage aan te brengen?

Ja, het is mogelijk om belijningen aan te brengen in een bestaande parkeergarage. Hiervoor kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals het schilderen van de markeringen of het aanbrengen van thermoplastische tapes.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon, droog en geschikt is voor het hechten van de belijningen.