Belijning parkeergarage

Waarom belijning in parkeergarages essentieel is

Veiligheid en Efficiëntie met Track Line

Duidelijke belijning in parkeergarages is cruciaal voor zowel de veiligheid als de efficiëntie. Ze zorgen voor gestroomlijnd verkeer, minimaliseren het risico op ongevallen en maximaliseren de beschikbare parkeercapaciteit. Bij Track Line zijn we sinds 2001 gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning in parkeergarages, zodat u verzekerd bent van een veilige en efficiënte parkeerervaring.

Meer informatie
Wij werken voor
Track Line

Over ons

Onze missie? Kwaliteit leveren voor een optimale veiligheid voor weggebruikers.

 • We werken o.a. voor gemeentes, bedrijven, provincies, sport- en spelverenigingen, vliegvelden en circuits.
 • Voor elke discipline hebben we specialistische kennis in huis om kwaliteit te leveren.
 • We zijn actief in heel Europa en ver daarbuiten.
 • Milieubewust ondernemen vinden we belangrijk.

Voordelen van belijningen in parkeergarages

Verbeterde veiligheid:

 • Veiligheid: Goed zichtbare belijningen helpen automobilisten hun voertuigen binnen de aangegeven vakken te parkeren, waardoor botsingen met muren, pilaren en andere voertuigen worden voorkomen.
 • Rijbanen en voetgangersgebieden: Duidelijke markeringen voor rijbanen en voetgangersgebieden verminderen het risico op ongevallen aanzienlijk.

Verhoogde efficiëntie:

 • Maximale capaciteit: Correct geplaatste belijningen optimaliseren de beschikbare ruimte, waardoor meer voertuigen veilig kunnen worden ondergebracht. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden met beperkte parkeerruimte.
 • Netjes parkeren: Duidelijke markeringen zorgen ervoor dat voertuigen netjes in de daarvoor bestemde vakken worden geparkeerd, wat de capaciteit van de parkeergarage maximaliseert.

Verbeterde doorstroming van verkeer:

 • Vlotte verkeersdoorstroming: Goed aangelegde belijningen zorgen voor een vlotte doorstroming van verkeer binnen de parkeergarage. Duidelijk gemarkeerde rijstroken, pijlen en andere aanwijzingen helpen automobilisten de juiste route te vinden en tegenliggend verkeer te vermijden.
 • Tijdwinst: Hierdoor vermindert de tijd die bestuurders nodig hebben om een parkeerplaats te vinden.

Verbeterde toegankelijkheid:

 • Toegankelijke parkeerplaatsen: Belijningen spelen een cruciale rol bij het creëren van toegankelijke parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Correct gemarkeerde gehandicaptenparkeerplaatsen inclusief toegangsgebieden en opstapplaatsen zorgen voor veiligheid en gemak.
 • Inclusiviteit en wetgeving: Dit draagt bij aan inclusiviteit en voldoet aan de wettelijke vereisten.

Track Line: uw partner voor belijning in parkeergarages

Bij Track Line zetten we ons in voor het leveren van hoogwaardige belijning in parkeergarages. Of u nu een parkeergarage-eigenaar, beheerder of gebruiker bent, onze expertise zorgt voor duidelijk gemarkeerde en efficiënte parkeerfaciliteiten. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw parkeergarage veiliger en efficiënter kunnen maken.

Direct contact

Veelgestelde vragen

Waarom zijn belijningen belangrijk in parkeergarages?

Belijningen zijn belangrijk omdat ze structuur en ordening creëren, wat de veiligheid en efficiëntie in de parkeergarage bevordert. Ze helpen automobilisten bij het navigeren, verminderen het risico op ongevallen en optimaliseren de beschikbare parkeerruimte.

Welke kleuren worden meestal gebruikt voor belijningen in parkeergarages?

De meest gebruikte kleuren voor belijningen in parkeergarages zijn wit en geel. Wit wordt vaak gebruikt voor algemene markeringen, terwijl geel wordt gebruikt voor speciale markeringen, zoals gehandicaptenparkeerplaatsen.

Hoe lang gaan belijningen in parkeergarages mee?

De duurzaamheid van belijningen hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik van hoogwaardige materialen, de kwaliteit van de aanbrengtechniek en het verkeersvolume.

Over het algemeen kunnen belijningen in parkeergarages meerdere jaren meegaan voordat ze moeten worden bijgewerkt of opnieuw moeten worden aangebracht.

Wat zijn de beste methoden om slijtage van belijningen in parkeergarages te voorkomen?

Om slijtage van belijningen te voorkomen, kunnen parkeergarages regelmatig reinigings- en onderhoudsprocedures uitvoeren, zoals het verwijderen van vuil en puin, het repareren van beschadigde oppervlakken en het bijwerken van vervaagde markeringen.

Is het mogelijk om belijningen in een bestaande parkeergarage aan te brengen?

Ja, het is mogelijk om belijningen aan te brengen in een bestaande parkeergarage. Hiervoor kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals het schilderen van de markeringen of het aanbrengen van thermoplastische tapes.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon, droog en geschikt is voor het hechten van de belijningen.