Opdrachtgever
Gemeente Waalwijk
Product
Tyregrip: Kunststofslijtlaag
Locatie
Veerweg Sprang Capelle

In opdracht van de gemeente Waalwijk is door Van Wijlen BV de Veerweg in Sprang Capelle gereconstrueerd. Er is een geheel nieuwe deklaag aangebracht en op de kruisingsvlakken zijn drempels aangebracht.

De veerweg wordt veel gebruikt door fietsers en landbouwverkeer. Om deze beide verkeerstromen een veilige plek te geven op de weg is er in de ontwerpfase gekozen om op de rijbaan fietssuggestiestroken aan te brengen.

Door het toepassen van deze fietssuggestiestroken is er voor elke groep verkeersdeelnemers duidelijkheid over het gebruik van de wegen. Het draagt echter nog meer bij aan de veiligheid van de fietsende weggebruiker.

Om voldoende veiligheid te waarborgen, zowel bij dag als bij nacht, is op de fietssuggestiestroken een één – één markering aangebracht van thermoplast. Daarnaast zijn de drempels voorzien van “piano” markering en zijn de fietssuggestiestroken tot slot voorzien van Track Line Tyregrip.

Track Line Tyregrip is een flexibele epoxycoating voorzien van een laag JFF-porfier. Met Track Line Tyregrip is de wegbeheerder verzekerd van een hoogkwalitatieve afwerking die zorgt voor een gegarandeerde jarenlang veilige fietsstrook. En de fietser weten zich veiliger met Tyregrip.